Britisk politi anholder 18-årig efter togbombe i London

Passagerer udenfor Parsons Green stationen, der genåbnede lørdag morgen efter fredagens bombeangreb.
Passagerer udenfor Parsons Green stationen, der genåbnede lørdag morgen efter fredagens bombeangreb. Foto: Chris J Ratcliffe/AFP

Britisk politi har anholdt en 18-årig mand i forbindelse med fredagens bombeangreb i et undergrundstog på Parsons Green stationen.

Manden er anholdt på mistanke om terrorforbrydelser, meddeler politiet i London, Scotland Yard, lørdag.

- Vi har foretaget en betydelig anholdelse i vores efterforskning her til morgen, siger vicepolitikommissær Neil Basu i en pressemeddelelse.

- Selv om vi er glade for de fremskridt, der er sket, fortsætter denne efterforskning, og trusselsniveauet er fortsat kritisk, siger han.

Vicepolitikommissæren tilføjer, at anholdelsen vil føre til "mere aktivitet" fra politiets side. Men af hensyn til efterforskningen ønsker han ikke at uddybe eller give flere oplysninger om den anholdte.

Den mistænkte 18-årige mand blev anholdt området omkring havnen i byen Dover i det sydøstlige England. Han er nu tilbageholdt på en lokal politistation, men skal overføres til London, oplyser politiet.

Politiet er endnu ikke sikre på, om der står flere personer bag bombeangrebet, som politiet betegner som terror. Det er det femte terrorangreb i Storbritannien på seks måneder.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebet.

Myndighederne hævede fredag aften trusselsniveauet til "kritisk", som er det højeste niveau. Det betyder, at endnu et angreb kan være forestående.

- Offentligheden skal være på vagt, mens vores mandskab, officerer og partnere fortsætter med at arbejde på denne komplekse efterforskning, siger Neil Basu ifølge avisen The Guardian.

29 mennesker blev såret, da en bombe eksploderede i et undergrundstog fredag morgen omkring klokken 8.20.

De fleste af de sårede er blevet forbrændt, mens andre kom til skade, da der opstod panik i toget og på stationen. Ingen meldes alvorligt sårede.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.