Borgmester lover jobsamtaler til alle ledige
Hedensted Kommune har 700 kontanthjælpsmodtagere, som mangler et job. Foto: Scanpix/arkiv
Hedensted Kommune lover alle interesserede kontanthjælpsmodtagere i kommunen en jobsamtale hos en lokal virksomhed.

Hedensteds borgmester Kirsten Terkilsen (V) vil erobre mange af de mange job, som øst-europæere nu har og besætte dem med ledige kontanthjælpsmodtagere.

Hedensted Kommune har 700 kontanthjælpsmodtagere, som mangler et job - og samtidig er 1400 job i kommunens virksomheder besat med arbejdskraft fra Østeuropa.

Det vil borgmester Kirsten Terkilsen gerne ændre på. Derfor har Hedensted Kommune inviteret alle interesserede kontanthjælpsmodtagere til at møde op på Aktivcentret mandag morgen, hvor de fremmødte vil blive tilbudt en jobsamtale på virksomhed i løbet af de næste 14 dage.

Initiativet kommer efter, at Hedensted Kommune har mødt kritik for, at flygtninge kommer i job-forløb på bl.a. Jysks centrallager i Uldum, mens danske ufaglærte går ledige i kommunen.

Fagforeningen 3Fs lokale formand Ole Hansen har også rejst tvivl om, at der overhovedet er job i Hedensted til interesserede kontanthjælpsmodtagere.

Til TV SYD søndag aften siger borgmester Kirsten Terkilsen, at kommunen har aftaler med virksomheder om jobsamtaler klar - og så peger hun også på, at hun gerne ser, at kontanthjælpsmodtagerne erobrer nogle af de mange job tilbage, som østeuropæisk arbejdskraft i dag bestrider.

- Samfundsmæssigt har vi en kæmpe interesse i, at kontanthjælpsmodtagerne kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Østeuropæerne tager penge og velfærdsydelser med hjem, mens danskere går ledige. Det er det, som vi skal forsøge at få vendt, siger Kirsten Terkilsen.

Hedensted Kommune har den 8. laveste ledighed i Danmark med en ledighedsprocent på 2.9.