Bondo efter Phoenix-visit: Det var et godt møde
Fagforeningernes røde faner svajer stadig foran Forligsinstitutionen i København, hvor parterne fortsat forsøger at nå til enighed om nye overenskomster til de offentligt ansatte. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Torsdag forsøger parterne på det kommunale og statslige område at blive enige om nye overenskomster.

For et par timer forlod topforhandleren for de kommunalt ansatte, Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening, torsdag Forligsinstitutionen i København.

Han gik således omkring klokken ti torsdag aften de få hundrede meter fra "Forligsen" til Hotel Phoenix for at holde møde med den såkaldte hovedstyrelse i Danmarks Lærerforening.

Han holdte dog kortene tæt ind til kroppen, da han to timer senere forlod hotellet igen. Til pressen sagde han blot, at det havde været et "godt møde".

Mødet blev brugt til at orientere hovedstyrelsen om forhandlingssituationen. Torsdagens forhandlinger blev indledt klokken tre på det kommunale og statslige område.

På vej til mødet sagde Anders Bondo Christensen, at han var positiv omkring forhandlingerne.

- Jeg synes, at den stemning, som vi forlod Forligsen med onsdag, den har vi stadig i dag, så det er jeg rigtig glad for, sagde Bondo.

Natten til onsdag faldt en aftale på plads for 40.000 ud af de 120.000 regionalt ansatte. Det er endnu ikke faldet noget på plads for de offentligt ansatte i kommunerne og staten.

Det betyder altså, at 710.000 offentligt ansatte stadig ikke har fået nye overenskomster, efter at de udløb 1. april. Forhandlingsparterne har ikke kunnet blive enige, og derfor har de begge varslet konflikt - strejke og lockout.

Forligsmanden Mette Christensen har af to omgange udskudt den varslede konflikt, og hun har derfor spillet sine kort. Falder der ikke aftaler på plads senest 1. maj, kan en strejke bryde ud 6. maj og en lockout 12. maj.

Til hver en tid kan hun dog erklære sammenbrud i forhandlingerne. Sker det, kan både en strejke og lockout bryde ud på femtedagen herefter.

/ritzau/