Bilbombe dræber mindst 20 i Tyrkiets hovedstad
Foto: EPA
Myndighederne oplyser, at mindst 20 er dræbt og 61 såret, efter en bilbombe er sprunget i Tyrkiets hovedstad

Mindst 20 mennesker er onsdag dræbt i det centrale Ankara, efter et køretøj ladet med eksplosiver sprang i luften ved siden af en militærbus, der holdt og ventede for rødt lys.

Den tyrkiske sundhedsminister oplyser, at 61 er såret, og vicepremierminister Bekir Bozdag kalder eksplosionen for et "terrorangreb", skriver Reuters.

Premierminister Ahmet Davutoglu, som skulle rejse til Bruxelles senere onsdag aften, har aflyst sin tur. Han skulle have deltaget i et EU-topmøde, hvor flygtningekrisen, som både EU og Tyrkiet er dybt berørte af, vil være et centralt emne.

Ifølge en meddelelse fra regeringskontoret i Tyrkiet fandt eksplosionen sted tæt på parlamentet, regeringsbygninger og Tyrkiets militære hovedkvarter i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Et vidne siger til Reuters, at han hørte et enormt brag. Herefter kunne han se kraftig røg, og der kom en slem lugt, selv om han befandt sig flere blokke fra eksplosionsstedet.

Ifølge en tyrkisk sikkerhedskilde tyder de indledende undersøgelser på, at det er den militante organisation Kurdistans Arbejderparti (PKK), der står bag angrebet, skriver Reuters. PKK har i årtier gjort oprør mod den tyrkiske stat.

Ifølge Stig Elling fra Bravo Tours er der ingen danske charterture til Ankara på denne tid af året. Stig Elling fortæller til Ritzau, at danske charterturister opholder sig i kystområder, såsom Alanya, der ligger flere hundrede kilometer fra Ankara.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til Ritzau, at man har kontaktet de tyrkiske myndigheder. På nuværende tidspunkt har ministeriet dog ikke modtaget nogen informationer.

I oktober sidste år detonerede to selvmordsbombere eksplosiver midt i en prokurdisk demonstration ved Ankaras hovedbanegård. Flere end 100 personer blev dræbt ved angrebet.

I sidste måned blev 10 mennesker dræbt i et angreb i Istanbul.

/ritzau/Reuters