Australier er tæt på triumf i hjemlandet
Cykelkaravanen er nået til Australien, hvor etapeløbet Tour Down Under slutter søndag. Her ligger hjemmebanehelten Rohan Dennis til at snuppe den samlede sejr. Foto: ROB GRIFFITH/AP
Rohan Dennis holdt akkurat Richie Porte bag sig i den samlede stilling på lørdagens næstsidste etape.

Den australske cykelrytter Rohan Dennis (BMC) er fortsat på kurs mod karrierens største sejr, efter at han lørdag forsvarede sin førertrøje i Tour Down Under på løbets næstsidste etape.

Det var hans noget mere berømte landsmand Richie Porte (Sky), der kørte med etapesejren efter den afsluttende stigning op ad Old Willunga Hill, men Dennis formåede på andenpladsen at begrænse nederlaget til ni sekunder.

Nummer tre på den 151,5 lange etape blev spanieren Ruben Fernandez (Movistar).

24-årige Rohan Dennis har tidligere vist etapeløbskvaliteter. Han blev sidste år nummer to i Tour of California og har vundet det mindre løb Tour of Alberta.

En samlet sejr på hjemmebane i Tour Down Under vil dog være BMC-rytterens hidtil største bedrift, og sejren er inden for rækkevidde.

Med lørdagens resultat har Rohan Dennis et forspring på to sekunder inden den afsluttende etape. Det er ikke meget, men sidste tur søndag er blot på 90 kilometer, og det forventes, at feltet vil komme samlet til mål til at klassisk sprinterafslutning.

Bedste dansker er Lars Bak (Lotto-Soudal), der før sidste etape er samlet nummer 25.

/ritzau/