Australien kaster for første gang bomber i Syrien
Landet er dermed del af et stigende antal lande, der ikke bare bomber Islamisk Stat i Irak, men også i Syrien.
Beslutningen om at udvide Australiens bidrag i kampen mod Islamisk Stat blev en af Tony Abbotts sidste, inden han tirsdag ufrivilligt forlod posten som premierminister.
Beslutningen om at udvide Australiens bidrag i kampen mod Islamisk Stat blev en af Tony Abbotts sidste, inden han tirsdag ufrivilligt forlod posten som premierminister. Foto: Andrew Taylor/AP

Krigsfly fra Australien har for første gang kastet bomber mod den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat (IS) inde i Syrien.

Det oplyser landets forsvarsminister Kevin Andrews onsdag lokal tid til tv-stationen ABC News.

F/A-18 Super Hornet-flyene fra det australske luftvåben har kastet i alt tre missiler mod udvalgte IS-mål i Syrien. Et af målene var en pansret mandskabsvogn.

- To af vores Hornet-fly identificerede mandskabsvognen, som var gemt i et Daesh-tilholdssted. Et af flyene affyrede et præcisionsstyret våben for at ødelægge målet, siger Kevin Andrews, der bruger et andet ord for Islamisk Stat.

Beslutningen om også at deltage i kampen mod IS i Syrien er kun cirka en uge gammel og blev taget af den nu forhenværende premierminister Tony Abbott.

Australien har indtil nu ligesom Danmark kun taget del i den internationale koalitions bombetogter mod IS i Irak.

Listen af lande, der også bomber i Syrien, er langsomt blevet længere. Ifølge USA's forsvarsministerium er det nu Bahrain, Jordan, Canada, Australien, Tyrkiet, Forenede Arabiske Emirater og USA.

Foruden disse lande støtter Rusland ifølge USA på eget initiativ Syriens regering med militærhjælp.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.