Antorini: Boykot Venstres gymnasieliste
"Jeg vil opfordre elever til forældre til at lade være med at tage det alvorligt, for de får ingen ingen information om de gode eller dårlige gymnasier," siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini til Newspaq. Foto: www.colourbox.com
Børne- og Undervisningsministeren advarer vordende gymnasieelever og deres forældre mod at basere deres valg på kontroversiel rangliste.

Venstre trodser nu endnu engang undervisningsministeriet med offentliggørelse af en rangliste - denne gang over landets gymnasier.

Ligesom med en liste over gennemsnitskaraktererne for afgangselever i folkeskolen lægger partiet nu listen over gymnasierne ud på hjemmesiden Venstre.dk.

"Jeg opfatter det som et ligegyldigt ideologisk stunt fra Venstres side. Og jeg vil opfordre elever til forældre til at lade være med at tage det alvorligt, for de får ingen ingen information om de gode eller dårlige gymnasier," siger børne- og undervisningsminister Christine Antorini til Newspaq.

Tidligere på dagen forklarede Venstres børne- og undervisningsordfører, hvorfor partiet har downloadet listen over gymnasierne, før den blev gjort mindre tilgængelig på ministeriets hjemmeside.

"Det her drejer sig simpelthen om, at vi skal have så meget åbenhed som overhovedet muligt. Dels for at sikre, at folk har et reelt valg, men også for at sikre, at gymnasierne lærer af hinanden," siger Venstres børne- og undervisningsordfører Peter Juel Jensen til Newspaq.

Men Christine Antorini mener ikke, listen kan bruges til noget som helst.

"Hvis man kun udnævner gymnasier som gode eller dårlige på baggrund af deres afgangskarakterer, så siger det mest om, hvorvidt eleverne har forældre med en akademikeruddannelse, fordi de klarer sig bedre, når de har forældrene til at hjælpe sig. Men det er urimelig over for de gymnasier, som måske er gode til at uddanne unge med en uddannelsesfremmed baggrund," siger Antorini.