Anne Linnets svigerdatter sendt på genopdragelsesrejse
Zeinab Mosawi og Xander danner par. People's Press og Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Anne Linnets svigerdatter blev smidt ud af sine forældre, da hun kom tilbage fra ferie med Xander.

Det var tilsyneladende på grund af Anne Linnets søn, Xander, at den debutterende dansk-irakiske forfatter Zeinab Mosawi som teenager blev sendt på genopdragelserejse hos familien i Irak.

I bogen "Himlen over min fars tag" skriver Zeinab Mosawi, at hun som 16-årig mødte Xander og kort efter skulle på ferie i Irak. Hun strittede imod, men endte med at tage af sted.

– Jeg tror simpelthen, den plan var, at jeg skulle giftes, så jeg fik et liv dernede, siger Zeinab Mosawi i et interview med Femina.

I et spind af løgne og fortielser blev opholdet i Irak på fem måneder, inden det lykkedes hende at flygte tilbage til Danmark via den danske ambassade i Bagdad.

Ved hjemkomsten genoptog hun kontakten med Xander og via et krisecenter og et opholdssted flyttede hun tilbage til sine forældre i Allerød.

Men hun blev smidt ud af forældrene, da hun tog på en uges ferie sammen med Xander.

- Efter ferien med Xander havde min far truet mig med, at han ville slå mig ihjel. Han ville finde ud af, hvor jeg var henne. Jeg havde bragt skam over familiens ære, fordi jeg var sammen med en dansk fyr. Og i det hele taget: Fordi jeg havde væ­ret sammen med en mand før ægteskab, fortæller hun til Femina.

29-årige Xander og den nu 22-årige Zeinab Mosawi danner fortsat par, og på Instagram fortæller Xander stolt, at både Anne Linnet og kæresten er bogaktuelle.