Amerikanske soldater såret i afghansk insiderangreb
En soldat holder vagt ved Camp Shaheen i Mazar-i-Sharif i Afghanistan. (Arkivfoto) Foto: Sabine Siebold/Reuters
En afghansk soldat har affyret skud på en militærbase i Mazar-i-Sharif. Flere amerikanske soldater er ramt.

Mindst tre amerikanske soldater er lørdag blevet ramt af skud på en base i Afghanistan.

Det skete, da en afghansk soldat åbnede ild mod dem, oplyser landets forsvarsministerium.

Det såkaldte insiderangreb skete i Camp Shaheen, der ligger tæt på Afghanistans tredjestørste by, Mazar-i-Sharif, i Balkh-provinsen i den nordlige del af landet.

- De foreløbige oplysninger tyder på, at tre amerikanske soldater, der var på besøg på basen, blev såret, oplyser en talsmand for det afghanske forsvarsministerium til nyhedsbureauet AFP.

Han tilføjer, at gerningsmanden blev skudt og dræbt.

Nato-styrkerne, der er under amerikansk ledelse, bekræfter, at amerikanske soldater er såret ved "en hændelse" i Camp Shaheen. Men koalitionen oplyser ikke, hvor mange det drejer sig om.

- Amerikanske soldater er såret. En afghansk soldat er dræbt og en er såret ved hændelsen, lyder det i en kortfattet meddelelse.

Forinden havde en talsmand for Afghanistans militær sagt, at mindst fire amerikanske soldater var skudt og dræbt ved angrebet.

- En afghansk soldat skød og dræbte fire amerikanske soldater inde på basen, lød den første melding fra talsmanden, Abdul Qahar Araam.

Angreb, hvor afghanske soldater med sympati for Taliban eller Islamisk Stat retter deres våben mod amerikanske kolleger, finder sted med jævne mellemrum i Afghanistan.

Det skete senest 10. juni. Her blev to amerikanske soldater dræbt af en afghansk soldat.

I dag er der omkring 8400 amerikanske soldater i Afghanistan. Andre Nato-lande har tilsammen omkring 5000 soldater i landet.

De omkring 100 danske soldater i Afghanistan befinder sig først og fremmest i Kabul.

De er der for at træne og rådgive Afghanistans sikkerhedsstyrker.

/ritzau/Reuters