Ærlig Renée Toft: Jeg vil ikke lade som om alderen ikke findes
- Sårbarhed bliver ofte tolket som svaghed, men jeg har opdaget, at der er en stor styrke i stå ved den, man er - også det, man måske ikke umiddelbart er så stolt af, siger Renée Toft Simonsen. Foto: Morten Germund/Ritzau Scanpix/arkiv
Renée Toft Simonsen deler i en ny bog ud af sine erfaringer med at være kvinde halvvejs i livet.

- Jeg ved ikke, hvorfor det er så pinligt og skamfuldt at være kvinde og blive ældre, og jeg vil gerne gøre op med det.

Sådan lyder det fra den 52-årige Renée Toft Simonsen i et interview med Berlingske.

Den tidligere supermodel, forfatter og psykolog er den 3. april aktuel med bogen "Jeg er f*cking hot!", der netop handler om at være kvinde halvvejs i livet.

- Jeg vil ikke lade, som om alderen ikke findes og ikke banker hårdt på ruden, og jeg vil ikke prætendere, at det ikke kan ses eller mærkes, siger Renée Toft Simonsen blandt andet i interviewet med Berlingske.

Her fortæller hun også om de negative tanker, der i første omgang ramte hende omkring overgangsalderen, når hun vågende om natten badet i sved. Men undervejs i processen gik det op for hende, at der var noget positivt at hente i overgangen fra en livsfase til den næste.

- Du kan se en masse mønstre i det, du selv og andre gør, og derfor er du bedst til at navigere i livet. Men du er et sted i det, hvor bladene lige så stille begynder at falde. Du kan få øje på slutningen, og det kan gøre ondt at tænke på, men det kan også gøre det mere stålsat på at nyde dit liv, siger Renée Toft Simonsen til Berlingske.

Hun kalder bogen et forsvar for sårbarheden. Og til Dagbladenes Bureau fortæller hun, at alene det at skrive bogen har føltes sårbart, for hvad nu hvis andre ikke finder hendes overvejelser interessante? Men der er samtidig en styrke i det at stå ved den, man er, forklarer den tidligere supermodel.

- Alene det ikke hele tiden at gemme alt det svære væk er enormt frigørende. Det kræver så mange kræfter at lade som om og forsøge at skjule, hvordan man har det. Sårbarhed bliver ofte tolket som svaghed, men jeg har opdaget, at der er en stor styrke i stå ved den, man er - også det, man måske ikke umiddelbart er så stolt af, siger Renée Toft Simonsen til Dagbladene Bureau.

Renée Toft Simonsen er født i Randers i 1965. Hun arbejdede i mange år som model. I 2002 blev hun uddannet cand.psych. Hun har i mange år bestyret brevkassen i Femina og er desuden forfatter til børnebøgerne om Karla. Hun er gift med popikonet Thomas Helmig og sammen har de sønnen Hugo. Renée Toft Simonsen har derudover to børn fra et tidligere ægteskab.