Ærlig Annette Heick: Jeg er misundelig - og jeg skammer mig
I sin klumme i BT skriver Annette Heick, at det er uklædelig og pinligt for hende at være misundelig. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv)
Penge kan gøre den store forskel for iværksættere, skriver Annette Heick.

"Jeg fnyser og vender øjne. Det er ikke kønt. Jeg ved det godt. Jeg er ellers den, der altid glæder sig inderligt, når det går folk godt".

Sådan beskriver Annette Heick en misundelse, som nager hende. Hun siger i sin klumme i BT, at hun finder det "uklædeligt og pinligt" at være misundelig, men hun kan bare ikke lade være, og det skammer hun sig over.

Præcis hvem misundelsen sigter efter, kommer hun ikke ind på, men det drejer sig om, at penge gør det lettere at være iværksætter og skabe sin egen virksomhed. Og har man penge, inden man går i gang, er det noget nemmere at få succes med sit forehavende, skriver hun:

"Som iværksætter kan jeg sige, at det gør en verden til forskel, om du har penge eller ej til at sætte dit eventyr i gang med. Der er nogle chancer, som det er lettere at tage, når du er velhavende. Der er råd til fejltagelser".

Hun mener, at det bliver visionsløst, når "ekstremt rige mennesker ikke byder på noget ekstraordinært - en ambition om at gøre noget, der rækker ud over eget ego".

"Jeg siger det ikke for selv at være hellig", skriver hun, "men fordi jeg oprigtigt mener, at rigdom forpligter".

Hun slutter sin klumme af med et fromt ønske om, at det kunne "være dejligt med en lille brise af noget medvind på cykelstien. En appelsin, der falder ned i turbanen – ikke fordi man har slidt sig selv ned til sokkeholderne, sat hele økonomien på højkant eller trukket i alle tilgængelige strenge. Men bare fordi man blev ramt af det pureste held".