Ældre Sagen: 400 mio. er ikke nok
Kernevelfærden er i fare, efter at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde sit forslag til en kommende finanslov, mener Ældre Sagen. Foto: www.colourbox.com
Finansloven giver 410 millioner til medicinske patienter, ensomme og hjemmeplejen. Men de gamle betaler selv, siger Ældre Sagen.

I mange sammenhænge er 410 millioner mange penge. Men som post på finansloven, er det ikke alverden, mener man i Ældre Sagen.

"Det er ganske enkelt ikke godt nok. Især ikke på baggrund af de mange nedskæringer, som vi nu oplever i kommunerne. Vi ser, at de både skærer i den praktiske hjælp og i den personlige pleje. Det er altså kernevelfærden, der nu er i fare. Det er et klart skred," siger direktør Bjarne Hastrup.

Og desuden er det de ældre selv, der betaler, lyder kritikken.

Bjarke Astrup mener, at de gamle selv betaler de 410 millioner, da pengene tilføres via den såkaldte Satspulje, hvor pengene kommer fra den automatiske regulering af overførselsindkomsterne, som hvert år stiger 0,3 pct mindre end den gennemsnitlige lønudvikling på arbejdsmarkedet.

Han efterlyser, at den nationale handlingsplan for de medicinske patienter tages med i finanslovsforhandlingerne, så patienter ikke længere ligger på gangene på de medicinske afdelinger.

Det vil kunne betale sig, da pengene vil komme igen gennem effektiv behandling og færre genindlæggelser, siger han.