Åge Hareide lurer på trio under U21-EM
Åge Hareide følger det danske U21-landshold ved EM i Polen i disse dage. Han kigger efter potentielle A-landsholdsspillere. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix
Marcus Ingvartsen, Andrew Hjulsager og Christian Nørgaard bliver fulgt nøje af landstræner Åge Hareide.

Danmarks fodboldlandstræner, Åge Hareide, følger i disse dage det næste kuld af potentielle A-landsholdsspillere fra nært hold ved U21-EM i Polen.

Først og fremmest holder han øje med en trio, der består af superligatopscorer Marcus Ingvartsen, Celta-spilleren Andrew Hjulsager og Brøndbys Christian Nørgaard.

- To af spillerne har vi allerede haft med til en samling. Marcus Ingvartsen var inde over inden kampen i Rumænien i marts, og Andrew Hjulsager var med os for nylig inden kampen mod Tyskland.

- Derudover er der også Christian Nørgaard. Han er sådan en spiller, som på sigt vil være vigtig for os, fordi han er en balancespiller, og der findes ikke så mange af den type. Han er god til vogte sit område og sørge for balance på midtbanen, siger Hareide.

- Det er naturligt at kigge på U21-landsholdet, for der burde være en naturlig rekruttering fra U21- til A-landshold. Jeg har jo taget de bedste herfra allerede, tilføjer han.

Det drejer sig blandt andre om Riza Durmisi, Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg og Andreas Christensen.

Ud over de tre spillere, som nordmanden kobler tæt sammen med A-landsholdet, kan U21-truppens øvrige 20 EM-spillere også komme ind i Hareides varme.

Til vinter genopstår det danske ligalandshold nemlig, og han forventer at udtage flere spillere fra den nuværende U21-trup.

- Vi skal have et ligalandshold i januar, og det bliver på en base af de spillere, som er hernede.

- På ligalandsholdet vil der være større fokus på de yngre spillere, som kan tage større skridt i fremtiden end etablerede, ældre superligaspillere, siger Hareide.

Spillerne har dog kun yderligere et par træninger og kampen mod Tyskland til at imponere Hareide.

Han tager hjem inden den sidste gruppekamp mod Tjekkiet, men han lader dog assistenttræner Jon Dahl Tomasson blive i Polen til at vurdere de danske talenter.

/ritzau/