81 millioner kroner: Lønloft for NFL-spillere banket op
Von Miller (th.), MVP i årets Super Bowl, er en af de spillere, som forsøger at forhandle sig til en stor kontrakt hos Denver Broncos lige for tiden. Foto: David J. Phillip/AP
Der er udsigt til endnu flere lønkroner i den kommende NFL-sæson. Lønloftet er hævet med 81 millioner kroner.

Der er ikke noget at sige til, hvis NFL-spillerne, som i øjeblikket forhandler nye kontrakter, slikker sig om munden og lægger ekstra pres på i forhandlingerne.

Lørdag meddeler spillerorganisationen i NFL, at lønloftet for hvert enkelt hold til næste sæson stiger fra 143,28 millioner dollar til hele 155,27 millioner dollar. Det skriver AFP.

Det forhøjede lønloft svarer til en stigning på godt 81 millioner kroner.

I takt med den stigende interesse fra både tv-selskaber og tilskuere har NFL oplevet et voldsomt økonomisk boost gennem det seneste årti.

Det kan man blandt andet se ved, at lønloftet nu er på et niveau, der er næsten dobbelt så højt som i forhold til 2003-sæsonen.

Lønloftet blev indført i NFL i 1994 for at sikre ens konkurrencevilkår for holdene. Den gang lå lønloftet for et hold på 34,6 millioner dollar.

Nyheden om det forhøjede lønloft er også godt nyt for især de hold, som var tæt på at ramme loftet allerede på nuværende tidspunkt, inden holdene fra 9. marts får mulighed for at hente nye spillere i perioden, der er kendt som free agency.

/ritzau/