57 ulæste beskeder: Forældre spammes på skolens intranet
Kommunikationen mellem skole og forældre fungerer i dag via Forældreintra. Fordelen er, at det er nemt at gå til, men det er samtidig også en af systemets svagheder. Foto: www.colourbox.com/free
Der er grund til at stramme op på reglerne for kommunikationen på Forældreintra, mener Skole og Forældre.

Forældre med børn i den skolepligtige alder har alle stiftet bekendtskab med fænomenet Skoleintra, der er med til at gøre kommunikationen mellem skole og hjem nemmere.

Men it-systemet, der har afløst den gammeldags kontaktbog, har også medført meget lange beskedtråde, som kan virke tidrøvende og unødvendige.

I hvert fald svarer 19 procent i en undersøgelse foretaget af TNS Gallup for Berlingske, at de oplever at få overflødige beskeder på Forældreintra.

Derfor opfordrer Mette With Hagensen, der er formand for Skole og Forældre, til at man fra skolens side melder klarere ud om, hvad der er god og dårlig skik på systemet.

- Det handler i bund og grund om, at skolebestyrelserne skal skabe et princip om, hvordan man kommunikerer på Intra, og hvad det er for beskeder, der skal sendes af sted.

Samtidig skal der være et princip om, hvordan man håndterer de diskussioner, der opstår, siger hun til Berlingske.

Ifølge den digitale trendanalytiker Christiane Vejlø er det en indbygget svaghed ved systemet, at det er meget nemt at komme til orde.

- Ulempen er helt klart, at man skal være vidne til hverdagsagtige debatter, som man egentlig godt kunne være foruden.

- Man er jo ved at dåne, når man ser 57 ulæste beskeder, når man ikke har fået tjekket det.

- Man får stress over det, og det gør man, fordi platformen ikke er skruet ordentligt sammen, siger hun.

I alt bliver der sendt 150 millioner beskeder årligt via Forældreintra.

/ritzau/