36-årig forsøgte at køre betjent ned

En 36-årig mand fægtede med knive på tankstation i Birkerød, hvor han i høj fart kørte direkte mod betjent i sit flugtforsøg, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Fredag klokken 11.47 fik Nordsjællands Politi en anmeldelse om tumult og uro på Shell, Birkerød Kongevej. Den 36-årige mand havde været inde i butikken og snuppet to brødknive, som han fægtede rundt med og virkede truende med på forpladsen, hvor kunderne stod og tankede.

En patrulje var i nærheden og kom derfor hurtigt til stedet, hvilket fik den 36-årige til at tage flugten i bil. En betjent forsøgte at blokere vejen, men den 36-årige kørte i høj fart mod ham, så han måtte sætte af på kølerhjelmen for at undslippe den farlige situation.

- Ellers var han blevet kørt ned, siger vagtchef Palle Jørgensen til Frederiksborg Amts Avis.

Manden flygtede videre, men bilen blev efterfølgende fundet henkastet i Birkerød, og den 36-årige blev fundet ikke langt derfra.

- Han er psykisk syg og var stukket af fra en afdeling i København, hvor han nu er kommet tilbage til, siger Palle Jørgensen.

Der venter manden et retsligt efterspil for en lang række sigtelser. De handler om vold mod tjenestemand, trusler på livet, fare for liv og førlighed. Derudover var påvirket af stoffer og var ved anholdelsen i besiddelse af både kokain, hash og MDMA.