Vred håndværker: Hvorfor skal os, der har slidt, arbejde endnu længere?

Når politikerne vil hæve pensionsalderen rammer det især dem, der gennem fysisk hårdt arbejde har slidt kroppen ned. Det mener håndværkeren Jesper Quistgaard,
Foto: Scanpix/arkiv

Seks måneder længere på arbejdsmarkedet. 

Det lyder måske ikke af så meget. Men en højere pensionsalder rammer alle dem, som har slidt deres krop op på arbejdsmarkedet. 

Sådan lyder det fra den 57-årige håndværker Jesper Quistgaard i et debatindlæg i Politiken

For når man udfører hårdt fysisk arbejde bliver kroppen slidt ned hurtigere end bag et skrivebord.

- Hvis vi skal fortsætte med at arbejde, kommer vi til kort, for vores eneste aktiv er slidt op. Så er der måske kun kontanthjælp og samfundets hån tilbage, skriver Jesper Quistgaard i sit debatindlæg i Politiken.

Og det gør ham vred. For når folk kan tage en lang uddannelse og få et højtlønnet job, er det med hjælp af skattekroner fra dem, der valgte et fysisk arbejde.

Han fortæller, hvordan han fra barnsben har oplevet et samfund, der har lovet, at tage sig af en, hvis man selv bidrog til fællesskabet. 

Sammen med sine fag- og ufaglærte kolleger rundt om i landet har han sørget for, at samfundets hjul rullede, at lokummerne var rene, at kufferterne kom det rigtige sted hen og husene blev bygget.

- Er det så rimeligt? At vi, der har slidt og slæbt for den laveste løn, skal arbejde endnu længere? For jeres skattelettelser, spørger Jesper Quistgaard i sit debatindlæg i Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.