Trepart
LO før trepart: Brug for 8000 flere praktikpladser
For fagbevægelsen står kravet om flere praktikpladser højt på ønskelisten til trepartsforhandlinger.
- Det skal ændres både for de unges og for samfundets skyld. Så arbejdsgiverne har bolden. Det er dem, der kan oprette de nødvendige pladser, siger Lizette Risgaard i pressemeddelelsen.
- Det skal ændres både for de unges og for samfundets skyld. Så arbejdsgiverne har bolden. Det er dem, der kan oprette de nødvendige pladser, siger Lizette Risgaard i pressemeddelelsen. Foto: Scanpix/arkiv


Flere praktikpladser er en høj prioritet for LO i de kommende trepartsforhandlinger, fastslår LO-formand Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

- Alle er enige om, at vi får brug for flere faglærte i fremtiden. Derfor er det på høje tid, at virksomhederne kommer i gang med at oprette flere praktikpladser, mener LO-formanden.

LO har regnet sig frem til, at der er brug for mindst 8000 flere praktikpladser, hvis 30 procent af en ungdomsårgang skal påbegynde en erhvervsuddannelse, samtidig med at frafaldet skal ned.

Netop det er målet for den reform af erhvervsuddannelserne, som trådte i kraft i sommer.

Frafaldet ligger i dag på 48 procent, men det skal gerne ned på 30 procent. Ifølge LO dropper mange ud, fordi de ikke kan finde en praktikplads.

- Det skal ændres både for de unges og for samfundets skyld. Så arbejdsgiverne har bolden. Det er dem, der kan oprette de nødvendige pladser, siger Lizette Risgaard i pressemeddelelsen.

Trepart Der kan snart blive indgået aftaler, som får stor betydning for ansatte, chefer og samfundet. Siden 11. februar har regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere været i gang med såkaldte treparts-forhandlinger. Ugebrevet A4 og Avisen.dk følger med på sidelinjen.
Medie: Løkke fløj med Ryanair midt i trepartsforhandlingerne
Trepart: Erhvervselever skal give samme bonus som flygtninge
A4: Hvordan får arbejdsmarkedet i Norden plads til en kvart million flygtninge?
A4: Klar besked før trepart: Der skal penge på bordet, Løkke

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.