Jarlov i chok: Folk der ønsker højere kontanthjælp er modbydelige i deres debatform

Man skal være taknemmelig, hvis man som mor med to børn får 17.000 kroner om måneden, mener Rasmus Jarlov (K).
”Det er chokerende at læse, hvor modbydelige folk, der ønsker højere kontanthjælp er i deres debatform," skriver Rasmus Jarlov på Facebook.
”Det er chokerende at læse, hvor modbydelige folk, der ønsker højere kontanthjælp er i deres debatform," skriver Rasmus Jarlov på Facebook. Foto: Scanpix/arkiv

Folk, der mener, at kontanthjælpen er for lav, har en forkert indstilling til fællesskabet og trænger til at blive sagt imod.

Det mener Rasmus Jarlov fra De Konservative, der på Facebook langer ud efter kontanthjælpsmodtagere. Han mener, at de bruger ”de mest modbydelige skældsord” om politikere, der ikke mener, at kontanthjælpen skal være højere:

”Det er chokerende at læse, hvor modbydelige folk, der ønsker højere kontanthjælp er i deres debatform. Det kræver ikke andet end at man ikke ønsker, at verdens højeste kontanthjælp (mig bekendt) skal være endnu højere, før man beskyldes for at håne kontanthjælpsmodtagere, være en abe eller en stenaldermand, have et grimt menneskesyn, en lille pik, en ulækker kæreste, og jeg ved snart ikke hvad,” skriver han på Facebook.

"Skingrende hysterisk"

Rasmus Jarlov henviser efterfølgende til debatter og kommentarer fra brugere på Twitter. Eksempelvis dette:

Den konservative beskæftigelsesordfører har i løbet af ugen også været i en ophedet debat med Avisen.dk-blogger og kontanthjælpsmodtager Line Lazarus på Twitter. Her brugte han ifølge dette screendump, som Jyllands-Posten har taget fra Twitter, selv stærke ord som ”utaknemmelig” og ”skingrende hysterisk:”

Rasmus Jarlov uddyber på Facebook, at man som enlig kontanthjælps-mor med to børn skal være taknemmelig for at få udbetalt 17.000 kroner om måneden i samlede ydelser efter skat.

”Det er ikke penge, der falder ned fra himlen. Andre mennesker står op og går på arbejde hver dag for at betale for det,” skriver han.

Trænger til at blive sagt imod

Han slutter sit Facebook-opslag med:

”Man har som udgangspunkt ikke ret til, at andre mennesker skal forsørge en. Vi vælger at gøre det i Danmark, fordi vi gerne vil tage os godt af folk, der ikke kan selv. Det tror jeg ikke, ret mange har noget imod. Men jeg tror, at rigtig mange mennesker synes, det ville være passende at være bevidst om, at det faktisk er det, der sker. Man får en gave fra resten af sine medborgere i Danmark, som man burde være glad for i stedet for at hugge hovedet af enhver, der ikke synes niveauet skal være endnu højere. For mig vidner det i hvert fald om en helt forkert indstilling til fællesskabet, og jeg synes, den trænger til at blive sagt imod.”

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.