Henrik Day: Man skal arbejde for sin kontanthjælp

Alle på kontanthjælp skal som udgangspunkt arbejde. Det mener den omstridte psykiater Henrik Day Poulsen, der kommer med forslag til jobfunktioner, psykisk syge kan udføre.
Hvis man er på kontanthjælp, fordi man lider af angst, kan man arbejde som avisbud, foreslår psykiater og blogger Henrik Day Poulsen
Hvis man er på kontanthjælp, fordi man lider af angst, kan man arbejde som avisbud, foreslår psykiater og blogger Henrik Day Poulsen Scanpix: Rune Feldt

Regeringens kontanthjælpsreform, der træder i kraft 1. oktober, bliver taget godt imod af psykiater Henrik Day Poulsen, der blogger på Berlingske.dk.

Han mener, at der findes masser af arbejde derude, som ikke behøver at tage mere end seks timer om ugen at udføre. Dermed henviser han til, at folk på kontanthjælp med regeringens kontanthjælpsreform skal arbejde 225 timer om året, hvis de skal undgå at blive skåret i deres kontanthjælp. 

I en kommentar skriver Henrik Day Poulsen, at alle på kontanthjælp som udgangspunkt skal arbejde. At slippe for det skal være undtagelsen frem for reglen.

"Løsningen er, at det offentlige stiller langt højere krav til personer på overførselsindkomster. "Noget for noget" skal være mottoet," skriver han.

Ifølge Henrik Day Poulsen er det nemlig de fleste på kontanthjælp, der godt kunne påtage sig et arbejde. Kun svært syge skal have lov at slippe, mener han.

I den forbindelse kommer han med en række forslag til, hvad kontanthjælpsmodtagerne kunne lave af arbejde. 

"Er man personlighedsmæssigt afvigende, kan man indplaceres i en funktion, der ikke er en decideret servicefunktion," skriver Henrik Day Poulsen.

Derudover foreslår han, at kontanthjælpsmodtagere, der lider af angst, kan arbejde som avisbud, fordi man kan arbejde alene, og at arbejdsopgaven er "veldefineret". 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.