Ekspert: Undgå kontanthjælpsloftet - lej et værelse ud

Kontanthjæpsmodtagere kan med fordel leje et værelse ud, hvis de vil have lidt flere penge mellem hænderne, lyder rådet fra ekstern lektor ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet.
Når man lejer et værelse ud, bliver indtægten ikke modregnet i kontanthjælpen.
Når man lejer et værelse ud, bliver indtægten ikke modregnet i kontanthjælpen. Foto: Scanpix/arkiv

Lej et værelse ud.

Forslaget kommer fra ekstern lektor ved Juridisk Institut på Aarhus Universitet Nina Von Hielmcrone, der også arbejder ved Gellerupparkens Retshjælp i det vestlige Aarhus.

Nina Von Hielmcrone mener, at den store fordel ved at leje et værelse ud, er at indtægten ikke bliver modregnet i kontanthjælpen.

- Dels får man lidt flere penge i hænderne, og det kan bevirke, at man ikke bliver ramt af kontanthjælpsloftet, eller at man bliver ramt mildere. Det tror jeg ikke, folk er så opmærksomme på, siger hun til DR P4 Østjylland.

Flere boligselskaber landet over vurderer, at flere lejere på kontanthjælp risikerer at ryge på gaden, når de bliver ramt af kontanthjælpsloftet.

Derfor kan den ekstra lejeindtægt være en måde at blive boende på.

Der er dog regler, der skal overholdes, hvis man vælger at benytte sig af muligheden, forklarer Nina Von Hielmcrone. Eksempelvis må beboere i Gellerupparken, og i samtlige af landets over 500.000 boliger, højst udleje halvdelen af beboelsesrummene.

- Og der må ikke bo flere end to personer per værelse, siger hun til DR P4 Østjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.