EL-profil revser DF: "I vil blive stillet til regnskab"
Enhedslisten vil holde Dansk Folkeparti ansvarlige for hver eneste stigning i antallet af udsættelser, hjemløse og fattige, lyder det fra blogger på Avisen.dk Finn Sørensen.

Af Finn Sørensen
SE ALLE BLOGINDLÆG

SAMTLIGE handikaporganisationer, fortalere for børns og udsatte menneskers vilkår, en samlet fagbevægelse og en samlet opposition har advaret om konsekvenserne af det ”moderne” kontanthjælpsloft. Det vil føre til at flere familier sættes ud af deres bolig, at flere havner på gaden, at flere bliver fattige.

Men ”blå blok” med Dansk Folkeparti i spidsen har vendt det døve øre til.

De er samlet om en mageløs kynisme og arrogance over for de arbejdsløse, de syge og mennesker med handikap.

Disse mennesker har de kun et svar til: I må da bare lære at prioritere, når der forsvinder tusindvis af kroner ud af husholdningsbudgettet!

DET ER nemt nok at sige for Dansk Folkepartis vellønnede karrierepolitikere, som lever i en anden verden, end den barske virkelighed, der rammer mennesker på kontanthjælp.  

De afgørende spørgsmål vil Dansk Folkeparti slet ikke svare på.

Hvorfor skulle der komme flere i job, fordi man tager penge fra de arbejdsløse? Hvorfor skulle de syge blive raske af at blive fattigere? Hvordan vil de sikre, at dem der ikke kan arbejde, bliver undtaget fra kontanthjælpsloft og 225 timers regel? Hvor er de billige boliger?

Alle spørgsmål bliver besvaret med endeløs pølsesnak om, at ”det skal kunne betale sig at arbejde”.

MEN DET tror de ikke engang selv på. 30.000 mennesker bliver fattigere og mere ulykkelige, men kun 700 kommer i arbejde – måske.

Det viser bare, at det ikke er det, det drejer sig om.

Den virkelige dagsorden er at skaffe ”råderum” til skattelettelser. Det siger de selv.

Men det handler også om at trykke mindstelønnen.

ALLE VED, at utrygheden blandt lønmodtagerne vokser, når hullerne i det sociale sikkerhedsnet bliver større. Så har arbejdsgiverne let spil, og lønnen følger med ned. Hvorefter vi igen skal høre om at ”det skal kunne betale sig…”

Så meget respekt for kassedamen, der jo heller ikke bliver rigere af, at kontanthjælpsmodtageren bliver fattigere. Især ikke, når hun selv bliver arbejdsløs.

Men debatten slutter ikke her.

Den vil tage til i styrke, efterhånden som konsekvenserne viser sig.

DANSK FOLKEPARTI kan stole på en ting. Vi vil holde jer ansvarlige. I kunne have forhindret dette skammelige overgreb på nogle af de mest udsatte borgere.

I bliver holdt ansvarlige for hver eneste stigning i antallet af udsættelser, hjemløse og fattige.

I bliver holdt ansvarlige for hver eneste eksempel på syge og handicappede borgere, der får ødelagt deres økonomi og deres liv på grund af kontanthjælpsloft og 225 timers reglen.

I vil blive stillet til regnskab.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Finn Sørensen

Finn Sørensen sidder i folketinget for Enhedslisten og er arbejdsmarkeds-, kommunal- og ældreordfører. Han er også medlem af Europaudvalget, hvor han er ordfører om EU´s social og arbejdsmarkedspolitik. Han er tidligere næstformand i 3F Industri og Service, og gennem mange år formand for Bryggeriarbejdernes Fagforening i København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.