Vred socialminister chokeret over Faxe-sag
Usmageligt af kommune med intern konkurrence om børne-anbringelse, raser Hækkerup. Foto: ESKESTAD MIK / POLFOTO
Faxe Kommune er gået langt over stregen med en intern konkurrence om billige alternativer til børne-anbringelse, melder Karen Hækkerup (S).

Usmageligt, chokerende og tåbeligt.

Det er ordene fra social- og integrationsministeren til Newspaq om reaktionen på sagen om Faxe Kommune, som har udlovet en dusør til socialrådgivere for at finde billige alternativer i stedet for anbringelse af børn.

"Jeg synes, det er usmageligt, og jeg er glad for, at man selvfølgelig selv tager hånd om at få det stoppet," forklarer Karen Hækkerup (S).

"Det er tåbeligt og for mig ganske chokerende, at man kan finde på at belønne medarbejdere for at spekulere i at omgå, hvordan man kan finde billigere løsninger. Børn skal have den hjælp, de har behov, og det skal kommunerne leve op til, og så er den ikke længere," understreger ministeren.

I en intern mail lavede kommunen en konkurrence blandt socialrådgiverne, hvor de kunne vinde 20.000 kroner kontant for at komme med det bedste - om mindst 75 procent billigere - alternativ til anbringelse af et barn.

Ifølge Karen Hækkerup er det provokerende, at man opfordrer medarbejdere til at finde på "noget vildt" med fokus på penge.

"Det er selvfølgelig fornuftigt, at man er opmærksom på, hvordan man bruger sine penge, men det her er at gå langt ud over kanten. Jeg bryder mig ikke om det, og jeg er glad for, at man selv i Faxe har sat en stopper for det," siger hun videre.

Social- og integrationsminister vil derfor ikke bede Faxe-borgmesteren om at komme med en officiel undskyldning.

"Jeg synes, at man har håndteret det, som man skal i Faxe. Og signalet bør også herfra været sendt til andre kommuner, der kunne finde på det: Lad være, det er dumt!"