Kommune udlover socialrådgivere dusør
Endnu står det ikke klart, hvilke konsekvenser, den kontroversielle praksis får for de ansvarlige ledere. Foto: colourbox
Børne- og Ungeafdelingen i Faxe Kommune har udlovet en dusør til socialrådgivere for at finde et alternativ til anbringelse af et barn.

Faxe Kommune har forsøgt at lokke socialrådgiverne i kommunen til at finde et alternativ til anbringelse af et barn mod at vinde 20.000 kroner kontant.

Den dybt kontroversielle konkurrence er blevet meddelt de ansatte i en intern mail, som TV 2 Øst er kommet i besiddelse af.

Konkurrencen kører til og med juni i år. Og den socialrådgiver, der med et alternativ kan undgå at anbringe et barn, får altså omkring en halv månedslån i kontanter. På den måde kan kommunen i sidste ende spare penge.

I Børns Vilkår er man chokeret over kommunens metoder. Her fortæller souschef Bente Boserup, hvordan hun reagerede, da hun så mailen.

"Jeg tænkte at det må være en dårlig joke, eller en tidlig aprilsnar. Det er fuldstændigt uetisk, ufagligt, og så er det også ulovligt," siger hun til TV 2 Øst.

Lederen af Børne- og Ungeafdelingen opfordrer i mailen sagsbehandlerne til at komme med "vilde forslag" for at vinde præmien.

Den bliver udløst, hvis sagsbehandlerne kan undgå at anbringe et barn uden for hjemmet. Og den vindende ide må maksimalt koste 75 procent af prisen for en anbringelse.

"Det er sådan, at hvis man vurderer, at det er det bedste for barnet at anbringe det, så må man ikke lade være. Fordi man skal vurdere, hvad der er til barnets bedste," siger Bente Boserup fra Børns Vilkår til TV 2 Øst.

Udvalgsformanden i Børn- og Familieudvalget i Faxe Kommune forlanger nu en redegørelse.

"Jeg var ikke bekendt med at den mail var sendt rundt, og det er heller ikke noget direktøren kender til. Vi undersøger det, og er det ulovligt, så bliver det stoppet," siger Steen K. Gunnarson (V).

Børns vilkår har nu givet mailen videre til Ankestyrelsen.

"Hvis de sidder med nogle sager fra Faxe Kommune, så kan de i hvert fald være skærpet opmærksomme på, at det måske ikke er den bedste foranstltning der er fundet på. At der har været nogle andre interesser på spil, end dem de lige kan få øje på," siger Bente Boserup til TV 2 Øst.

Kilde: TV 2 Øst