Politisk pres på minister i sag om dusør
"Jeg tror ikke, det foregår ret mange steder, så vi er ikke på vej med et lovforslag, hvor man forbyder det," siger Socialdemokraternes socialordfører, Maja Panduro. Foto: Colourbox
Tilbuddet til sagsbehandlere i Faxe Kommune om 20.000 kroner i dusør for at finde alternativer til anbringelse af børn får hård kritik.

Socialminister Karen Hækkerup (S) risikerer at blive kaldt i samråd på baggrund af sagen om Faxe Kommunes dusør til socialrådgivere med idéer til at undgå anbringelser af børn.

Venstres Eyvind Vesselbo er rystet over, at kommunen i et forsøg på at spare penge har udlovet en dusør til medarbejdere med "vilde idéer", som er blevet rundsendt til samtlige sagsbehandlere.

"Det er faretruende for de her børn, at man måske ikke sikrer den bedst mulige løsning på deres problemer. Det er her, ministeren må komme på banen. Så jeg vil tage kontakt til hende og overveje at kalde hende i samråd," siger han til Newspaq.

Dansk Folkepartis familieordfører Mette Hjermind Dencker bebuder ligeledes, at hun vil tage kontakt til socialministeren. Hun have Karen Hækkerup til at sørge for, at kommuner ikke på den måde kan 'gøre grin med de udsatte børns situation'.

"Vi har set alt for mange tragiske eksempler på, hvordan det går i de kommuner, som tror, at de kan spare sig ud af problemerne med de socialt dårligst stillede familier. Derfor er Faxe Kommunes opfordring til sagsbehandlerne helt og aldeles uacceptabel," siger Mette Hjermind Dencker.

Karen Hækkerup har endnu ikke besvaret Newspaqs henvendelser om sagen, da hun er optaget af møder i Folketinget.

Men Socialdemokraternes socialordfører Maja Panduro kalder eksemplet fra Faxe Kommune ekstremt, men hun tror også, at det er en enlig svale.

"Det her er en voldsom skævert. Man skal ikke tænke sig om mange gange, før man kan sige, at det er en ret dårlig idé at afholde konkurrencer på den måde. Jeg tror ikke, det foregår ret mange steder, så vi er ikke på vej med et lovforslag, hvor man forbyder det. Det må de håndtere i kommunerne," siger hun.