Ville dræbe prins Charles: Ekstremist idømt fængsel på ubestemt tid
Mark Colborne er blevet idømt fængsel på ubestemt tid for at planlægge terrorisme og mord på prins Charles, så den rødhårede prins Harry kunne blive konge. Foto: Alan Davidson/TPL/AP
"Den rødhårede ekstremist" er blevet idømt fængsel på ubestemt tid for at planlægge mordet på prins Charles.

I denne uge har den såkaldte "rødhårede ekstremist" været for retten i England. Mark Colborne, som han hedder, er blevet dømt for at planlægge terrorgerninger og for at planlægge mordet på prins Charles. Han blev kendt skyldig i september og efter en genoptagelse af sagen, er han nu blevet idømt fængsel på ubestemt tid, skriver The Telegraph.

Den 37-årige fortalte i retten, hvordan hans fortid som mobbeoffer havde givet ham stor hævntørst. Han var blandt andet blevet drillet med sit røde hår, og havde udviklet et had til folk, der ikke var af arisk afstamning.

Den blodige plan om terror og drab blev opdaget ved et tilfælde af Mark Colbornes halvbror og mor. De fandt farlige kemikalier i hans soveværelse sammen med de håndskrevne noter, som beskrev hans ondsindede planer.

- Jeg vil ikke være en seriemorder. Jeg er mere en slags Anders Breivik, skrev Mark Colborne i sin notesbog, hvor han skrev rosende om Breiviks terrorangreb i Norge.

Mark Colborne havde gemt den kvælende gift cyanid på sit værelse og havde lagt en plan, der skulle gøre den rødhårede prins Harry til konge.

- Dræb Charles, og så bliver prins Harry konge. Dræb tyrannerne og bliv fri for, at tyranner får magten i fremtiden, skrev han i notesbogen, tydeligvis uden at have forstået, at med arvefølgen er det ikke Harry men den ældste søn, prins William, som skal arve tronen efter prins Charles.

Dommeren John Bevan udtalte ved domsafgivelsen, at Mark Colborne "tydeligvis er farlig" og har "ekstraordinært farlige fantasier", som er dybt bekymrende.

- Jeg er ked af at sige det, men du er en skæv eksistens, som har udtrykt holdninger til dine medmennesker, som er frastødende for almindelige, velfungerende mennesker, udtalte dommeren ifølge The Independent.

/ritzau/FOKUS