Vestager: Robotstøvsugere ind i ældreplejen

Regeringen ønsker, at det skal være lovligt for kommunerne at give afslag på støvsugning i hjemmet.
Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) vil nu sikre, at det er lovligt for kommunerne, at de erstatter en kommunal hjemmehjælper med borgerens egen robotstøvsuger.
Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) vil nu sikre, at det er lovligt for kommunerne, at de erstatter en kommunal hjemmehjælper med borgerens egen robotstøvsuger. Foto: Jonathan Bjerg Møller / POLFOTO

Landets ældre må selv anskaffe sig en robotstøvsuger, hvis kommunerne giver afslag på støvsugning i hjemmet.

Det åbner regeringen nu op for, skriver Politiken.

Indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) undersøge, om det er lovligt for kommunerne ud fra den nuværende lovgivning - ellers vil hun arbejde for, at det bliver det.

"Kernen i det er, at det er en god idé at bruge teknologi og robotter, der hvor vi kan, og så bruge vi mennesker, der hvor det giver mening," siger Margrethe Vestager til Newspaq.

Ifølge ministeren handler det om, at robotstøvsugere er blevet almindelig teknologi på fod med almindelige støvsugere og kaffemaskiner, derfor mener hun også, at det er fremtiden i ældres hjem.

Margrethe Vestager finder det ikke forkert af de kommuner, der i de senere måneder har ønsket at gøre det obligatorisk for ældre at købe robotstøvere, i stedet for hjemmehjælperen skal støvsuge.

Nu vil hun diskutere med kommunerne, hvordan det skal foregå med robotstøvsugerne, men hun afviser over for Newspaq, at det er noget, som kommunerne skal have mulighed for at tvinge igennem her og nu.

"Nej, for det første sker sådan noget ikke fra den ene dag til den anden. Det er ikke et spørgsmål om, at nogen skal være bange eller bruge mange penge, men om at se, om vi kan bruge penge smartere," siger Margrethe Vestager.

Ifølge De Konservative har regeringen et helt forkert udgangspunkt.

"Hvis man er blevet visiteret til hjemmehjælp, så skal kommunen levere rengøringen. Så er det jo ikke sådan, at man selv skal betale for det," siger socialordfører Tom Behnke til Newspaq.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.