VORES VALG

Ventetidsloft på skadestuen kan skabe vrede

Det er farligt at stille patienterne i udsigt, at de højst skal vente et bestemt antal minutter på skadestuen, mener Dansk Sygeplejeråd.
Der vil være dage, hvor personalet ikke kan leve op til en ventetidsgaranti, mener formanden for landets sygeplejersker.
Der vil være dage, hvor personalet ikke kan leve op til en ventetidsgaranti, mener formanden for landets sygeplejersker. Foto: www.colourbox.com

Sure patienter og stresset personale.

Det kan blive en af konsekvenserne af at stille danske skadestue-patienter i udsigt, at de højst skal vente i 30 minutter på at blive behandlet.

Det vurderer formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, om Socialdemokraterne og SF's sundhedsudspil.

"Det er ligesom, når man står i kø i Netto. Der er et skilt, hvor der står, at der bliver åbnet en ny kasse, når der er mere end fem i køen. Men hvis der når at komme til at stå ti i køen, så bliver folk møgsure," siger hun.

Socialdemokraterne og SF vil afsætte 100 millioner kroner ekstra til landets skadestuer for at komme af med spildtiden i venteværelserne.

Men der vil være dage, hvor personalet ikke kan leve op til en ventetidsgaranti, mener Grete Christensen.

"Der vil være dage, hvor alting bare går galt. Der er måske flere, der vælter på cykelstierne. Det ved alle, der har arbejdet på en skadestue," siger hun.

Grete Christensen peger på, at der også er alternativer til mere personale på skadestuerne.

"Man kan sortere mere i, hvem der kommer på skadestuen, og hvem der kan bruge lægevagten eller andre skadeklinikker. Så det bliver de rigtige, der kommer til skadestuen. Man kan så tilbyde dem, at hurtigt bliver tilset af en læge eller en sygeplejerske, så de kan få en vurdering af, hvor hurtigt, de kan komme til," siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.