Venstrefolk: Bryd justitsministeriets monopol
Justitsminister Lars Barfoed (K) er ikke lun på idéen om, at Folketingets medlemmer skal kunne gå andre steder hen end ministerierne at søge rådgivning. Foto: www.larsbarfoed.dk
Ifølge flere topfolk i Venstre, skal Folketinget skal have uafhængige eksperter som modvægt til ministerierne. Justitsministeren er uenig.

Fremover skal Justitsministeriet ikke have monopol på at rådgive og vejlede Folketingets medlemmer. Sådan bliver det i hvert fald, hvis det står til flere af Venstres fremtrædende medlemmer. Det skriver Politiken.dk.

"Det er lidt mærkeligt, at hvis man som folketingsmedlem har brug for juridisk assistance, så skal man trække på Justitsministeriets jurister. De vil jo ofte indtage en til enhver tid siddende regerings synspunkt,"siger integrationsordfører Karsten Lauritzen til avisen.

Han har sammen med politisk ordfører Ellen Trane Nørby, udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen og skatteordfører Mads Rørby udarbjedet forslaget.

Justitsminister Lars Barfoed fra de konservative fejer dog det behov væk og er meget overrasket over kritikken.

"Det er ikke umiddelbart min vurdering. Folketinget er jo blevet styrket flere gange med et lovsekretariat og styrkelse af Folketingets stående udvalg," udtaler Barfoed til avisen.

Umiddelbart er Socialdemokraterne positivt stemt.

Kilde: Politiken