Venstre: Vi vil gøre danskerne en tjeneste
Peter Christensen (V) er klar til kamp, men anerkender, at det bliver svært. Foto: Pressefoto fra www.peterc.dk
Venstre er klar til forhandlinger om finansloven, men anerkender, at det bliver svært.

Venstre var idag til finanslovsforhandlinger hos finansminister Bjarne Corydon (S). Og før de kan være med til at lave en aftale, skal de øgede afgifter og skatter fjernes, slog partiet finansordfører, Peter Christensen, fast.

"Når jeg ser regeringens udspil, vil vi gøre danskerne en tjeneste, ved at få pillet nogle af de værste skatter og afgifter ud af finansloven," siger han.

Peter Christensen afviser desuden, at regeringens udspil er en kopi af Venstres eget udspil til en finanslov

"Det er ikke korrekt at fremstille regeringens udspil som noget, Venstre tidligere har gået ind for. Så store skatte- og afgiftsstigninger vil vi aldrig kunne gå ind for. Hvis man tager energi og skat tilsammen, er det mere end 4.000 kr. per familie om året. Og det vil kunne mærkes," siger han.

Men det kommer næppe til at ske kunne han konstatere, da han kort efter forlod forhandlingerne igen.

"Regeringen skal tygge på, om de ønsker at fastholde de høje skatter og afgifter. Det har vi sagt, at vi ikke kan lægge stemmer til. Men vi er klar til at forhhandle," siger Peter Christensen

Finansminister, Bjarne Corydon, havde et noget andet syn på sagen. Særligt var han forundret over, at Venstre overvejer ikke at stemme for Finansloven, som der ellers er tradition for i de store partier.

"Det er en stærk dansk tradition, at man stemmer for finansloven, hvis man er et ansvarligt parti. Så på det punkt er jeg fuld af forundring over udmeldingen. Jeg synes, det er et underligt signal at sende på et tidspunkt, hvor økonomien er så presset" siger Bjarne Corydon (S).

Han sagde samtidig, at partierne er meget langt fra hinanden i øjeblikket. Uden forhandlingerne dog er endeligt afsluttet.

"Jeg kan konstatere, at vi står meget langt fra hinanden på finanslovens centrale punkter," siger finansminister Bjarne Corydon.

Peter Christensen forventer derimod, at de igen vil blive indbudt til forhandlinger

"Det var mit indtryk at regeringen var klar til at tænke over vores forslag. Så jeg forventer, at vi bliver indbudt igen," siger Peter Christensen.

Han håber stadig, at regeringen er klar på et bredt forlig.

"Vi kommer med en konstruktiv tilgang, hvor man fra regeringens side må være indstillede på at opfylde nogle af vores ønsker, hvis vi skal være med."