Venstre tilfreds med Peter Loft-redegørelse
Det er ikke vigtigt at få udlagt tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) rolle i Thornings skattesag på nuværende tidspunkt. Det er nok, at embedsmændene redegør for sagens indhold, siger partifælle Torsten Schack Pedersen. Foto: Scanpix/Casper Christoffersen
Undersøgelse af departementschefens rolle i Thornings skattesag er en god ide, siger Venstre.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har taget den rigtige beslutning om at undersøge, om Skatteministeriets departementschef Peter Loft deltog i en række møder med Skat København op til afgørelsen af Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Det siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, til Newspaq.

"Det er i alles interesse, at denne sag bliver undersøgt til bunds. Derfor synes vi i Venstre, at det er en god ide, at skatteministeren har taget dette skridt, så alle detaljer kan komme frem," siger han.

Torsten Schack Pedersen mener ikke, at hans partifælle Troels Lund Poulsen, der var skatteminister, da møderne skulle have fundet sted, fortæller om sin rolle i sagen, som Ole Birk Olesen (LA) har udtrykt ønske om.

"En skatteminister har tavshedspligt på en række områder, så derfor er det fint, at skatteministeren beder embedsmændene om at lægge tingene åbnet frem, så vi kan få vendt hver en sten," siger han.

Torsten Schack Pedersen vil dog ikke forholde sig til, om Troels Lund Poulsen skal undersøges, hvis det viser sig, at møderne har fundet sted.

"Jeg vil afvente resultater af undersøgelserne, før jeg drager nogle konklusioner. Så må vi se, hvad det giver anledning til," siger Torsten Schack Pedersen.