LA: Troels Lund må tale ud i Thorning-sag
Ole Birk Olesen mener, at Troels Lund Poulsen bør forklare sig "ved næstkommende lejlighed". Foto: Liberal Alliance
Ole Birk Olesen (LA) mener, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) bør forklare sin rolle i Thornings skattesag.

Ole Birk Olesen (LA) mener, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) bør forklare sin rolle i Thornings skattesag.

Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen, mener godt, man kan stille spørgsmålstegn ved Troels Lund Poulsens rolle i sagen om departementschefen Peter Lofts mulige deltagelse i i fem møder i Skatteministeriet.

Det siger han til Newspaq.

"Man kan sagtens spørge om, hvilken rolle den tidligere minister havde i sagen, så det kan han passende redegøre for ved næstkommende lejlighed," siger Ole Birk Olesen og fortsætter:

"Ellers må Peter Loft jo fortælle, om han blev beordret til noget, eller om ministeren på anden måde var indblandet," siger han.

Selve beslutningen om en redegørelse fra departementschefen og skattedirektøren, forstår han godt.

"Det er det rigtige at gøre. Der er fremsat nogle alvorlige beskyldninger mod Peter Loft i den her sag, og så er det fint og rigtigt at høre ham om, hvad der er op og ned, og hvad der i virkeligheden ligger til grund for det, der er sket. Når han har hørt alle parter, kan ministeren så træffe sin beslutning," siger Ole Birk Olesen.

Peter Loft kan også have en god grund til at deltage i møderne, siger Ole Birk Olesen.

"Det kan jo være, at han har en forklaring, der gør, at man tænker, at det var indlysende rigtigt, at han handlede, som han gjorde. Det kan man godt forestille sig, selvom alt er kørt op i øjeblikket og alle er enige om, at han har gjort noget forkert," siger han.

Skatteordføreren fra Dansk Folkeparti, Dennis Flydtkjær, mener, det er for tidligt, at drage den tidligere skatteminister ind i sagen,

"Jeg synes, det er for tidligt at sige noget om, hvilken rolle den tidligere skatteminister havde i sagen. Men jeg synes, det er fint, at der nu bliver lavet en redegørelse af departementschefens rolle. Derefter kan man så tage stilling til, om skatteministerens rolle også skal undersøges," siger han til Newspaq.