Venstre med efterløns-klø til Mette F.: "Det er hyklerisk"
Venstre er ikke tilfredse med, at Mette Frederiksen siger, at efterlønnen er afskaffet. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Mette Frederiksen taler usandt, når hun i et interview kalder efterlønnen for afskaffet, mener Venstres Hans Andersen.

- Vi har en uløst opgave på pensionsområdet. Desværre var der et borgerligt flertal, som afskaffede efterlønnen. Det har bragt mange mennesker i en alvorlig klemme, fordi de ikke kan arbejde så længe, som man beder om.

Sådan sagde Mette Frederiksen i forbindelse med, at Avisen.dk torsdag kunne berette, at 72,6 procent af danskerne i en ny måling fra analyseinstituttet Wilke mener, at pensionsalderen bør tage hensyn til branche, og hvornår man kom ud på arbejdsmarkedet.

Men det går ikke, at Mette Frederiksen påstår, at efterlønnen er afskaffet. Det siger Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, til BT.

Efterlønnen var en del af den daværende VK-regerings program. Da Helle Thorning Schmidts regering overtog magten i 2011 med Mette Frederiksen som beskæftigelsesminister, blev efterlønnen skåret fra fem til tre år i forbindelse med den såkaldte velfærdsaftale. S og SF tilsluttede sig forliget efter pres fra de Radikale.

Og netop derfor er citatet faldet Hans Andersen for brystet. 

- Det er hyklerisk, fordi hun selv har fremsat lovforslaget som minister. Hun burde vide, at efterlønnen ikke er afskaffet, så hvem er det, hun prøver at bilde en løgnehistorie på ærmet? Vælgerne kan sikkert god gennemskue, at vi her hører en statsministerkandidat, der taler mod bedre vidende, lyder kritikken fra Hans Andersen (V) i BT. 

Artiklen fortsætter under billedet

Her ses Hans Andersen (th) i samtale med daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Men den udlægning køber Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen ikke.

- Det er velkendt, hvad der skete dengang. Vi var bundet på hænder og fødder af den aftale, der var indgået, før vi dannede regering. Derfor er der ingen grund til at give os skylden, siger Leif Lahn Jensen til BT.

Artiklen fortsætter under testen

I den kommende tid sætter Avisen.dk fokus på de nedslidte danskere. Det sker i serien 'De slidte danskere', som du kan læse om her

Fredag kan du læse om slagteriarbejderen Chris Jakobsen, der tvivler på, at han kan holde til 43 år mere på arbejdsmarkedet.