Venstre: Regeringen glemmer privatforbruget
Det er beklageligt, at det bliver markant dyrere at være dansker som følge af blandt andet afgiftsstigninger på usunde fødevarer, siger Peter Christensen Foto: Pressefoto fra www.peterc.dk
Hos Venstre er de tilfredse med, at de vedtagede reformer består i finansloven. Men danskernes privatforbrug mangler at blive stimuleret.

Efterlønsreformen og halvering af dagpengeperioden består i den nye finanslov, og det er man godt tilfredse med hos Venstre, fortæller partiets finansordfører, Peter Christensen, til Newspaq.

"Det glæder mig, at regeringen har erkendt at det vat den rigtige medicin, vi i sin tid lagde frem," siger Peter Christensen.

Men der stopper roserne til regeringens finanslov også.

"Vi har et problem i Danmark ved at privatforbruget er gået helt i stå, og så undrer det mig meget, at man vælger at sende så store regninger ud til danskerne, da det kun vil få dem til at holde endnu mere på deres penge," siger han.

"Jeg savner et svar fra regeringen på, hvad de vil gøre ved privatforbruget. Det allerførste finansministeren sagde, da han præsenterede finanslovsforslaget var, at privatforbruget var gået i stå. Hvad gør man ved den erkendelse? Ingenting," siger Peter Christensen og fortsætter:

"Det er jo ligegyldigt, om man forringer de private pensionsopsparinger eller lægger en afgift på asier og rødkål. Det er jo kun danskerne der skal betale i sidste ende," siger han, med henvisning til skatte- og afgiftsstigninger på fem milliarder, der er en del af finansloven.