Venstre i kampagne-koks: Brugte billede af hotel til ghetto-udspil
Venstre havde brugt facaden på Radisson Blu som baggrund til en kampagne om parallelsamfund. Foto: Brian Bergmann/Ritzau Scanpix og Pressefoto Venstre
Venstre erkender fejlbrug af et billede af et hotel i en kampagne om parallelsamfund. Billedet er nu fjernet fra kampagnen.

Regeringspartiet Venstre lægger ikke skjul på, at de gerne vil ghettoerne og parallelsamfundene til livs.

Men det var en fejl at bruge facaden af Radisson Blu Hotel i kampagnen, erkender Venstres pressechef, Jens Kloppenborg. Det skriver TV 2.

Et hotel kan nemlig næppe betegnes som et parallelsamfund, lyder det fra Jens Kloppenborg til TV 2.

- Det er selvfølgelig en fejl at lægge et billede op af et hotel, når det, vi vil signalere, er parallelsamfund. Dét kan man ikke kalde et hotel, siger Jens Kloppenborg.

Han anerkender, at det er vigtigt at være tydelig i sin kommunikation i en debat som denne, og han sender en uforbeholden undskyldning til Radisson Blu, hvis kampagnen har stødt hotellet på manchetknapperne.

Venstre havde i et opslag på Facebook lagt billedet af facaden på Radisson Blu Hotel op med teksten ”Vi har ikke råd til at tabe flere generationer på gulvet. Paralellsamfundene skal nedbrydes en gang for alle”. 

Efter TV 2s henvendelse har Venstre slettet det oprindelige opslag fra søndag aften. I stedet har partiet lagt et nyt op med samme budskab, men hvor billedet i stedet er fra den almene boligsektor med paraboler på facaden.

Selvom kampagnebilledet ikke viser hotellets logo, er det tydeligt, at der er tale om Radisson Blu på Islands Brygge.

TV 2 har været i kontakt med Radisson Blu, der ikke ønsker at kommentere sagen.

Ghetto-udspil på vej

Facebook-opslaget kommer få dage inden, regeringen ventes at fremlægge et nyt ghetto-udspil på torsdag, der skal gøre op med parallelsamfundene i Danmark.

Allerede nu ved vi dog, at regeringen vil fordoble straffen for nogle typer af kriminalitet, hvis den begås i såkaldte skærpede strafzoner, som typisk vil være de særligt udsatte områder. Regeringen vil lade de enkelte politimestre bestemme, hvornår og hvor de skærpede strafzoner skal oprettes.

Selvom Dansk Folkeparti jubler over forslaget, kalder advokat Birgitte Eiriksson det for udansk og ulighed for loven. Hun er samtidig projektleder i tænketanken Justitia.

- Når de lokale i en ghetto begår den samme kriminalitet som en borger i Gentofte, får vedkommende en dobbelt så stor straf. Det er ikke lighed for loven, og det hører ingen steder hjemme i et retssamfund, siger hun til TV 2.