Vand lukker 18 tog inde

DSB har 18 tog indespærret på Østerport Station på grund af skybruddet i lørdags. Det kan give forsinkelser, specielt på Sjælland.
Indespærrede tog kan give forsinkelser.
Indespærrede tog kan give forsinkelser. Foto: René Strandbygaard, DSB

København ligger fortsat underdrejet efter lørdagens skybrud. DSB har haft store problemer med at få togene til at køre på grund af elektroniske fejl og mudderskred.

Til og med fredag kører man ikke på strækningen mellem Københavns Hovedbanegård og Hellerup. Først lørdag er der to spor fri, så man kan komme fra Helsingør til København med Kystbanen.

DSB og Banedanmark knokler for at få sporene ryddet og signalerne klar.

Det største problem i de næste dage kan vise sig at blive klargøringsanlægget på Østerport.

Her er 18 togsæt spærret inde efter lørdagens uvejr. Først på fredag kan man komme ind til de tog, og det kan give problemer for togtrafikken.

"Det kan betyde, at vi muligvis skal aflyse nogle tog, og jeg er specielt bekymret for strækningen mellem Østerport og Ringsted. Vi må se, hvad vi kan trylle med, men jeg tror, det bliver vanskeligt," siger afdelingschef i DSB-trafik Dennis Jørgensen til Newspaq.

De indespærrede tog kan også få betydning for afgange til Fredericia og Sønderborg.

DSB og Banedanmark holder i dag klokken 14 et møde om situationen. Dennis Jørgensen håber, at man herefter kan få en plan for, hvornår trafikken igen er normaliseret.

DSB oplyser, at S-togene på Ringbanen fortsat har problemer på grund af mudderskred og strømafbrydelse ved Fuglebakken. De andre linjer kører med ti minuttersdrift.

Busselskabet i København Movia oplyser, at kun el-bussen 11A i indre København er ramt af problemer efter skybruddet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.