V: Regeringen bestemmer, om vi får kaffen med
Peter Christensen skal trave fra Christiansborg og over til Finansministeriet. De er klar til at samarbejde om Danmarks økonomi næste år. Foto: Pressefoto fra www.peterc.dk
Venstre møder op med håb om en bred aftale om næste års statsbudget. Men han vil se konsekvenser af stigende skatter først.

Vi er klar til samarbejde, men vis os regningen.

Sådan lyder meldingen fra Venstres lejr på Christiansborg inden dagens møde med finansministeren om landets økonomi til næste år.

"Hvor lang tid vi bliver til kaffe afgør regeringen. Vi møder op, og er klar til at forhandle, hvis regeringen gør alvor af, om de vil brede aftaler," siger finansordfører Peter Christensen (V) til Newspaq.

Den nye SRSF-regering har brug for flere stemmer, hvis den såkaldte finanslov skal stemmes hjem i Folketinget.

Finansministeren siger, at alle er inviteret til samarbejde. Men Venstre rynker brynene over hævede skatter og afgifter for fem milliarder kroner.

"Vi vil starte med at bede om at få et overblik over, hvilke negative konsekvenser det har, at man sender så stor en regning ud til danskerne. Det har regeringen jo af gode grunde ikke gjort meget ud af," fortæller Peter Christensen.

Hvis oppositionen ikke vil være med til hele pakken, så opfordrer finansminister Bjarne Corydon (S) til, at de vil lege med på dele af forslaget. Han fremhæver blandt andet multimedieskatten og ulandsbistanden.

Enhedslisten regner selv med at de vil stemme finansloven i hus for regeringen. Men det kræver indrømmelser, lyder det fra støttepartiet.