V og SF i åben spinfight
Ellen Trane kan ikke genkende billedet, som SF har tegnet af Venstre. Foto: ellenifolketinget.dk
Ellen Trane Nørby (V) kan på ingen måde genkende SF's beskyldninger om en rådden spinkultur i Venstre.

To spindoktorer med tilknytning til tidligere Venstreministre, er inden for to uger blevet afsløret i at lække fortrolige oplysninger til pressen. Det fik SF's Jonas Dahl til at udtale, at der herskede en rådden kultur i Venstre. Det er dog på ingen måde et billede, som politisk ordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby, kan genkende.

"SF er helt ude af en tangent, når de taler om rådden kultur. Jeg kan ikke genkende det billede, de sætter op" siger hun.

Det er dog helt i orden, at politiet har valgt at genåbne sagen om lækagen, og af samme grund har hun ingen kommentarer til sagen om Søren Gades tidligere spindoktor Jacob Winther.

"Det er fint, at de ønsker at se på sagen igen. Politiet skal have lov til at arbejde i fred, og det er en politiopgave at finde ud af, om der er kommet noget nyt frem," siger hun og fortsætter:

"Man skal huske på, at det er en sag, der tidligere har været undersøgt og er blevet kørt helt til Højesteret. Men hvis politiet vurderer, at der er kommet nyt frem, så tager de sagen op igen, for det er sådan politiet arbejder," siger hun.

Hun mener derimod, at Socialdemokratiet og SF bør se indad, hvis de er så kritiske overfor spindoktorer generelt.

"Det kan virke paradoksalt, når man hører, hvor kritiske de er over for spindoktorer, at de selv har udvidet antallet af dem og bruger flere af skatteborgernes penge på spindoktorer," siger hun.