V og K efterlyser private job i finanslov
Regeringen har i dag fremlagt sit udspil til budgettet for Danmark i 2013. Foto: DRESLING, JENS / POLFOTO
Erhvervslivet skal have bedre betingelser, mener V og K. Der er dog ros til regeringen for et stramt forslag.

Hvis motoren i dansk økonomi for alvor skal op i gear igen, så er det ikke nok at bygge en ny Storstrømsbro.

Sådan lyder dommen fra Venstres finansordfører, Peter Christensen, efter at regeringen har præsenteret sit forslag til finansloven 2013.

- Der er ikke meget nyt i forslaget i forhold til nye initiativer. Og der kunne jeg godt have savnet, at regeringen var kommet med initiativer, som ville have understøttet den private jobskabelse, siger Peter Christensen.

I finanslovforslaget lægger regeringen op til at omprioritere eller skrotte erhvervsstøtteordninger for godt to milliarder kroner.

Og det smager bittert hos Venstres finansordfører.

- Den private sektor skal have nogle bedre rammebetingelser og mere tro på fremtiden, så man bredt tør ansatte flere medarbejdere. Og det er der ikke nogle svar fra regeringen på. Tværtimod forringer man erhvervslivets rammebetingelser, siger han.

Dermed kalder både Venstre og De Konservative - ikke overraskende - på flere midler til den private sektor.

- Vi må konstatere, at regeringen fjerner to milliarder i erhvervsstøtte. Der er ingen prioriteringer i finanslovforslaget, der kompenserer erhvervslivet, derfor betyder det to milliarder ekstra i skatter og afgifter, siger den konservative finansordfører, Mike Legarth.

- Det gør det ikke nemmere at skabe job, siger han.

Legarth havde gerne set en stor erhvervspakke, som blandt andet skulle fjerne sukker- og fedtafgifter og gøre noget ved grænsehandlen.

Overordnet bakker Venstre dog op om regeringens stramme finanslovforslag, hvor S-R-SF kun giver plads til en vækst i det offentlige på 0,1 procent.

- Havde den borgerlige regering foreslået noget tilsvarende, var vi nok blevet anklaget for velfærdsmassakre og det, der er værre. Men man skal jo kun glæde sig over, at de røde partier i regeringen er blevet klogere, siger Peter Christensen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) forventer, at 158.000 danskere vil stå uden arbejde i 2012. Det er 6000 flere end i år, men færre end sidste år.

I juni var der 164.200 ledige i Danmark, viser tal fra Danmarks Statistik.