V og DF: Statsministeren må ind Sohns DKP-sag
Ole Sohns dunkle fortid som DKF-formand skal belyses. Det mener både Venstre og Dansk Folkeparti, der vil have statsministeren ind i sagen. Foto: Colourbox
Det tidligere KGB's kontaktperson i Danmark siger, at han har betalt penge til SF-ministeren Ole Sohn. Nu kræver oppositionen undersøgelse.

Har den nuværende erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) i sine kommunistdage frem til Sovjetunionens fald i 1991 modtaget kontanter fra Moskva.

Det spørgsmål forlanger Venstre og Dansk Folkeparti nu en undersøgelse af, efter at KGB's tidligere kontaktperson i Danmark står frem i Jyllands-Posten.

"Angiveligt at modtage midler fra fjendtlige fremmede magter, er ikke nogen lille sag, tværtimod," siger Venstres udenrigsordfører Søren Pind.

Sammen med Dansk Folkeparti forlanger Venstre, at regeringschefen forholder sig til oplysningerne om Ole Sohns fortid som formand for kommunistpartiet DKP.

"Statsministeren skylder befolkningen en forklaring i denne sag. Hvordan ser Helle Thorning-Schmidt på sagen om Ole Sohn og de sorte penge fra Moskva?," spørger Søren Pind.

Ole Sohn skriver i en kommentar til Jyllands-Posten, at han utallige gange har afvist at have modtaget sorte kontanter fra Sovjet, og at han heller ikke har autoriseret andre til det.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører mener, statsministeren må gå ind i sagen, fordi det drejer sig om en ministers troværdighed.

"Det er ikke så meget det, at han har gjort det, men det, at han siger, at han ikke har gjort det, når folk åbenbart har beviser for, at det har han. Det er den usikkerhed, man ikke kan leve med," siger Søren Espersen til Newspaq.