Villy Søvndal er begyndt i sprogskole

Efter en række morsomme videoer på nettet af Villy Søvndals knapt så formfuldendte engelsk, er SF-formanden gået i træning.
Villy Søvndal er begyndt til engelsk undervisning.
Villy Søvndal er begyndt til engelsk undervisning. Foto: Magnus Holm / POLFOTO

Mai name isss Villy Søvndal. Ai'm the leader of SF here in Denmark.

Lederen af SF har længe spredt morskab på nettet, med sin særlige fortolkning af det engelske sprog.

Og nu erkender Villy Søvndal tilsyneladende, at han bør forbedre sin engelske udtale.

I hvert fald har Søvndal nu i "et antal måneder" deltaget i Folketingets engelskundervisning. Det afslørede SF-formanden under partiets sommergruppemøde onsdag.

Især har en YouTube-video, hvor Søvndal bliver mixet sammen med Monty Pythons legendariske film Den Hellige Gral, givet anledning til grin.

Og videoen kan da også få smilet frem på læben hos hovedpersonen selv.

"I think it's quite funny," siger Villy Søvndal. Formanden er dog ikke meget for at tale om undervisningen, som han ikke kan se, har offentlighedens interesse.

Birgitte Wern er leder af Folketingets sprogskole, hvor Søvndal forsøger at dygtiggøre sig. Hun må ikke udtale sig om skolens elever, men forklarer, at undervisningen bliver tilrettelagt efter den enkelte elevs behov. Kun partilederne og andre fremtrædende folkevalgte kan få eneundervisning.

"Det er et servicetilbud til de medlemmer, som har et dokumenteret behov for at modtage undervisning. Det kan være man sidder i et udvalg, der rejser meget, for eksempel Europaudvalget, eller man skal bruge det til en tale man skal holde i udlandet," forklarer hun om skolen, der blev oprettet i 1987 og kun optager medlemmer af Folketinget.

Villy Søvndals oppositionskollega Niels Helveg Petersen (R) har tidligere rejst verden tyndt som udenrigsminister under Poul Nyrup Rasmussen i næsten otte år.

Han mener, det er en god idé at forbedre sit engelsk, hvis man skal begå sig på den internationale scene, da næsten al en udenrigsministers arbejde foregår på netop engelsk.

"Ganske uanset om han skal være udenrigsminister eller ej, så kan han da have glæde af, at forbedre sit engelsk. Det kan alle og enhver, som bevæger sig uden for landets grænser," siger han, men understreger, at han ikke har set de morsomme videoer med Søvndal.

De fleste iagtttagere er enig om, at Villy Søvndal formentlig bliver udenrigsminister, hvis den røde blok vinder det kommende valg. Men det er gisninger, som Søvndal ikke vil forholde sig til.

"Det har jeg ikke lagt mig fast på," lyder det fra partiformanden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.