Så smider Dansk Folkeparti indvandrerkortet
Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti sætter nu indvandrerspørgsmålet på dagsordenen i valgkampen og advarer mod radikal indflydelse. Foto: DRESLING JENS / POLFOTO
Det har handlet om økonomi og boliger, men nu vil Dansk Folkeparti have indvandrerne ind i valgkampen.

Hidtil har det har fløjet om ørerne på os med økonomi, boligpolitik og alliancer på tværs af blokkene, men nu vil Dansk Folkeparti have et nyt fokus i valgkampen. Partiet trækker indvandrerkortet, når de i morgen holder pressemøde med overskriften 'Danmarks udlændingepolitik nu og i fremtiden'.

Men allerede nu advarer Dansk Folkeparti om udviklingen på indvandrerområdet, efter De Radikale og De Konservative har indgået en alliance om at stoppe med at føre blokpolitik, hvor lovene alene gennemføres med den ene side af Folketinget.

"Det er åbenbart kun Dansk Folkeparti, der står fast i udlændingepolitikken, og der må man acceptere, at det er en vigtig del af valgkampen fra nu af. Hvis man giver De Radikale mulighed for at få indflydelse, så er realiteten, at den gode integration med indvandrere på arbejdsmarkedet, der er lykkedes igennem de seneste år, kan gå fløjten," siger næstformand Peter Skaarup til Newspaq.

Udlændingedebatten er et kerneområde for Dansk Folkeparti, som altså nu vil forsøge at få det emne til at spille en rolle i valgkampen frem mod valgdagen den 15. september. Og det er netop alliancen mellem De Konservative og De Radikale, der sikrer, at udlændingespørgsmålet nu kan sættes på dagsordenen.

"Man kan sige, at Pia Kjærsgaard har fået den chance forærende, som hun ellers ikke ville have haft, nemlig at nu bliver udlændingepolitikken et væsentligt emne i valgkampen," siger politisk kommentator Hans Engell til Newspaq.