Utilfredshed trods genåbning af Storstrømsbro
Nu er der lysere tider forude for pendlere mellem Lolland-Falster og Sjælland, efter Storstrømsbroen igen er klar til togtrafik. Foto: Per Rasmussen / POLFOTO
Efter flere uger uden togdrift mellem Falster og Sydsjælland er Storstrømsbroen nu igen åbnet efter reparation.

I ugevis har pendlere fra Lolland-Falster til Sjælland og den anden vej måtte tage til takke med busser og længere transporttid.

Her til morgen er Storstrømsbroen igen åbnet for lettere togtrafik, efter revnerne i broen er blevet repareret.

Men selvom de mange rejsende nu kan skifte busturen og spildtiden ud med tog, er der ikke udbrudt jubelscener.

"Det har jo været særligt hårdt for de rejsende fra Lolland-Falster til Sjælland, for de har skullet bruge ekstra tid i bus i stedet for tog. Men med den plan, som DSB har lagt frem er der stadig meget ventetid," siger pendlertalsmand for ruten Vordingborg - København H, Jan Jensen, til Newspaq.

Han er utilfreds med, at mange af de, der rejser fra Lolland-Falster og til København fortsat skal køre i bus noget af vejen. Og så er Storstrømsbroen fortsat ikke klar til at vende tilbage til et fuldt tog-program.

Broen kan kun klare lettere trafik og ikke samme antal afgange, som før revnerne blev fundet.

Banedanmark erkender i en pressemeddelelse, at togtrafikken endnu ikke fungerer optimalt, men der arbejdes på at få broen gjort klar til flere tog.

"Det vigtigste for os har været at få togtrafikken i gang igen. Derfor har vi arbejdet på hurtigst muligt at få broen åbnet til trafik med togsæt. Så snart de afsluttende udbedringer er på plads, kan vi åbne til trafik som hidtil," siger Søren Boysen, områdechef i Banedanmark.

Storstrømsbroens togtrafik blev lukket ned efter fundet af 11 revner.