Ung nordjyde sparker AaB i top tre

AaB fik alle tre point i aftenens kamp mod FC Midtjylland. Nordjyderne deler derfor point med FCK og FC Horsens i Superligaens top.
AaBs Thomas Augustinussen og FC Midtjyllands Sylvester Igboun i en af kampens mange dueller.
AaBs Thomas Augustinussen og FC Midtjyllands Sylvester Igboun i en af kampens mange dueller. Foto: Rene Schütze / POLFOTO

I sidste sæson endte AaB med snuden lige over nedrykningsstregen, mens FC Midtjylland lå og kæmpede om medaljer helt oppe i toppen.

Efter aftenens kamp mellem netop nord- og midtjyderne ser sæsonen 2011/2012 noget anderledes ud.

På hjemmebane vandt aalborggenserne nemlig 1-0 over FC Midtjylland. Noget de rød-og-hvidstribede i øvrigt har for vane. De har vundet de sidste fem kampe på hjemmebane over de sortklædte midtjyder.

Kampens målscorer er dog ikke vant til at se sit navn på måltavlen. Den 20-årige Nicklas Helenius har scoret otte mål i 38 kampe.

Der var gang i den på Aalborg Stadion, men på trods af mange målchancer og masser af underholdning, blev kampens første 45 minutter altså målløse. Først i første halvvejs overtid lykkedes det den unge Helenius at sparke bolden i mål fra kanten af feltet.

Også anden halvvej bød på højt tempo og masser af dueller, men her lykkedes det altså hverken hjemmeholdet eller gæsterne at ændre på stillingen.

Dermed sender sidste års næsten-nedrykkere altså sidste års fjerdeplads til bunds i Superligaen.

AaB ligger nu nummer tre med samme point som FCK og FC Horsens, der til gengæld har en bedre målscore end nordjyderne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.