Milton: Thygesen laver angrebsfejl
Brøndbys Mikkel Thygesen følte sig snydt for et straffe i kampen mod AaB. Men det var der ikke, mener tidligere topdommer. Foto: Polfoto, Joachim Adrian
Claus Bo Larsen havde ret, da han i går undlod at tilkende Brøndbys Mikkel Thygesen et straffespark i kampen mod AaB, mener Kim Milton.

Brøndby-lejren mente efter søndagens 2-2-kamp mod AaB, at dommer Claus Bo Larsen fik en afgørende rolle, da han undlod at tildele Mikkel Thygesen et straffespark kort efter pausen.

Men ifølge tidligere kollega og topdommer Kim Milton Nielsen havde Claus Bo fuldstændig ret. At Thygesen falder over AaB-målmand Nicolai Larsen, er nemlig mest hans egen skyld.

"Det lyder måske tåbeligt, men der, hvor man kan kigge lidt hen, er håndbold, hvor man har det, der hedder angrebsfejl. Der er det angriberen, der umotiveret løber ind i forsvarsspilleren, og det er i princippet det, der sker," vurderer Milton overfor Newspaq.

Hvis Thygesen skulle have haft straffe, skulle han have været i balance, men det var han ikke, vurderede Claus Bo selv efter kampen. Og Milton er enig.

"Fordi han er ude af balance, når han ikke at dreje uden om målmanden. Hvis han havde taget et skridt til højre for at drible uden om målmanden, og målmanden havde taget benene på ham, så havde det været noget andet," forklarer han.

I bund og grund mener Milton, at den slags episoder altid kan bruges af taberen som dårlig undskyldning.

"Det er det, man kalder en tabersituation. Hvis den her kamp var endt med en Brøndby-sejr, var der ikke nogen, der i dag havde diskuteret det straffespark," siger Milton.

Og så skal man huske, at straffe ikke betyder mål.

"Det at få et straffe er ikke ensbetydende med, at man scorer. Det kan man diskutere herfra og til juleaften. Det er ikke et mål, man bliver snydt for, det er et straffespark," lyder det.