Ung liberal: Regeringen bør hjælpe de svage mere

Der skal være en skarpere skillelinje mellem dem, som kan klare sig selv, og dem, som ikke kan, mener formanden for Venstres Ungdom.
Den nye formand for Venstres Ungdom har en del kritikpunkter, når det gælder statsminister Lars Løkke Rasmussen (billedet) og resten af regeringen.
Den nye formand for Venstres Ungdom har en del kritikpunkter, når det gælder statsminister Lars Løkke Rasmussen (billedet) og resten af regeringen. Foto: Scanpix / arkiv

De danskere, som kan klare sig selv, bør betale flere udgifter selv - for eksempel et gebyr for at gå til læge. Til gengæld bør staten i højere grad hjælpe dem, som har mest brug for det.

Det siger Chris Preuss, som er nyvalgt formand for VU - Venstres Ungdom, til Information.

- Vi tager os ikke lige så godt af dem, der har det dårligt, som vi burde. Omvendt tager de, der har det godt, sig ikke helt nok af sig selv. Regeringen har ikke nok fokus på socialpolitikken, mener den 23-årige formand.

Blandt andet bør man droppe kontroltyranniet og have mere tillid til de offentlige ansatte, så de ikke spilder en stor del af arbejdstiden med dokumentation, foreslår han.

Og så er han fortaler for en lavere indslusningsløn til flygtninge.

Læs hele interviewet på Information.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.