Ujævne fliser koster mand livet i gågade
Køges nye shoppinggade Strædet. (Foto: Foto: Citycon/Martin Håkan/CoverGanda.dk/PR)
Køges nye shoppinggade er præget af flækkede fliser og ujævnheder. Kommunen fralægger sig ansvaret.

En ældre mand er død efter han faldt i Køges nye shoppinggade Strædet.

Manden snublede på fliserne, som siden shoppinggaden åbnede for to år siden har været præget af flækkede fliser og ujævnheder til stor gene for de handlende, skriver Dagbladet Køge.

Det har i længere tid været planen, at belægningen skulle skiftes af bygherren Agat Ejendomme. Men tiden går, og nu har den ujævne belægning kostet et menneskeliv.

Formanden for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune, Erik Swiatek, kalder det for "en dybt, dybt tragisk" sag, og siger til Dagbladet Køge:

- Men vi står også i en situation som politikere i Køge Kommune, hvor vi kun kan sige, at vi hele tiden pure har nægtet at overtage driften af Strædet, fordi vi ganske enkelte ikke er tilfredse med belægningen.

Kommunen nu har øget presset på de ansvarlige for belægningen. I et brev til Agat Ejendomme skriver Køge Kommune blandt andet:

"I lyset af denne ulykkelige sag er det selvsagt et ønske, at den planlagte udskiftning af Strædets belægning gennemføres hurtigst muligt, så vi forventer, at den aftalte tidsplan for udskiftningen holdes, og hvis det er muligt at gennemføre udskiftningen hurtigere, uden dermed at forringe kvaliteten, så vil det være ønskeligt".

Kommunen tilføjer: "Vi har meddelt skadelidtes familie, at Strædets belægning fortsat er Agat Ejendommes ansvar, og at henvendelse vedrørende eventuelle forsikringsspørgsmål skal rettes til jer".

via Listen To News