Hver tredje studerende kræver grøn profil hos virksomheder
30 procent af de studerende studerende siger, at det er vigtigt for dem, at deres fremtidige arbejdsplads har en grøn og klimavenlig profil. (Foto: Foto: Patrick Hendry/Unsplash)
Mange studerende lægger vægt på, at deres fremtidige arbejdsplads har en grøn og klimavenlig profil. Samtidig lever de også selv klimavenligt.

30 procent af de studerende studerende siger, at det er vigtigt for dem, at deres fremtidige arbejdsplads har en grøn og klimavenlig profil.

Det viser den årlige studiestartsundersøgelse fra Dansk Magisterforening, som 1728 studerende har svaret på.

- Det er vigtigt, at arbejdspladserne er grønne. Jeg kan ikke forestille mig, at jeg vil få et job et sted som McDonald’s, fordi de går imod det, jeg har lært og brænder for, siger 24-årige Jeppe Svan Sørensen, der læser kultur- og sprogmødestudier på Roskilde Universitet til Magisterbladet.

Lektor på Sociologisk Institut på Københavns Universitet Anders Blok siger, at tallene viser, at klimaet er rykket helt i top på de studerendes dagsorden.

- Jeg synes, at det er et rimelig markant tal. Hvis du havde spurgt for fem år siden, så havde andelen ligget en del lavere. Det er rimeligt at antage, at det er et udtryk for, at flere er begyndt at tænke et grønt parameter ind i deres fremtidige arbejdsliv, siger Anders Blok til Magisterbladet.Linda Duncan Wendelboe, Dansk Industris chef for Global Talent, fortæller, at det er en udvikling, som de selv har lagt mærke til. Det gælder internationalt såvel som Danmark. Hun siger, at danske virksomheder burde brande sig mere med deres fokus på bæredygtighed.

- Rigtig mange danske virksomheder har en klar holdning til bæredygtighed og grøn omstilling. Det er dog noget, som de måske ikke tager med ind i fortællingen om deres arbejdsplads. Det burde de gøre i endnu højere grad, fordi det er noget af det, der tiltrækker de unge medarbejdere, siger Linda Duncan Wendelboe til Magisterbladet.

Ronja Rose Ravnskov, forkvinde for DM Studerende, er positiv over for denne undersøgelse. Det siger ifølge hende meget om denne generation.

- Det giver et positivt signal fra de studerende. Det viser helt klart, at de studerende prioriterer, at virksomheden tager et socialt ansvar, og at de har en grøn profil. Det vidner om en generation, der tager et socialt ansvar.

Samme undersøgelse fra DM viser også, at studerende tager mange aktive valg i deres hverdag for at skåne klimaet. Over halvdelen fravælger ofte eller altid kød. Næsten otte ud af ti sorterer skrald. Over syv ud af ti fravælger plastik, samtidig med at halvdelen af de studerende køber mindre tøj end tidligere.

Magisterbladet
via Listen To News