TV 2 trækker i land på Sass-historie
TV 2 trækker i land på historie om overvågning af Henrik Sass Larsen. Foto: Mik Eskestad / POLFOTO
TV 2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, siger nu, at den historie, TV 2 bragte i aftes om PET-overvågning af Sass, nok ikke er korrekt.

TV 2 trækker nu land på historien om, at Henrik Sass Larsen (S) skulle være blevet overvåget af PET igennem to måneder.

Tidligere i dag har PET's chef, Jakob Scharf, i direkte vendinger afvist TV 2's historie, og nu erkender TV 2's nyhedsdirektør, Michael Dyrby, at historien måske ikke holder.

"På trods af at vi mente os på sikker grund med flere uafhængige kilder, så vil jeg sige, at min tiltro til Jakob Scharf og PET er så stor, at så må man sige, at de oplysninger, vi kom med, ikke har været begrundede nok," siger Michael Dyrby til jp.dk.

Ifølge jp.dk har TV 2 arbejdet på historien igennem længere tid, efter Henrik Sass Larsen ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt og dermed opnå en ministerpost.

"Vores oplysninger baserer sig på flere uafhængige kilder, men når PET og Jakob Scharf konsekvent går ud og siger, at det ikke er korrekt, så må jeg sige, at jeg har ikke nogen mulighed for at bevise det modsatte på baggrund af de kilder, vi har," siger Michael Dyrby.

Jakob Scharf sagde tidligere i dag sådan i en udtalelse:

"TV 2's oplysninger om, at PET skulle have foretaget overvågning eller aflytning rettet mod Henrik Sass Larsen, er ikke korrekte. PET har heller ikke haft grundlag for at foretage sådanne efterforskningsskridt rettet mod Henrik Sass Larsen."