TV 2 mister Jes Dorph efter 22 år
Jes Dorph forlader sin stilling på TV 2. Foto: Miklos Szabo/TV 2
20 års tv-historie er slut. TV 2-værten Jes Dorph Petersen forlader tv-stationen, som han var med til at skabe.

I løbet af foråret forlader Jes Dorph Petersen sin stilling som nyhedsvært på TV 2, fortæller han til TV 2.

"Jeg har haft en fantastisk tid og unikke oplevelser på TV 2, som jeg har delt med millioner af seere, og som jeg aldrig vil glemme. Jeg vil helt sikkert savne TV 2 og verdens bedste kolleger, og i dag har jeg ikke en klump, men en hel fodbold i halsen. Men jeg har været 22 år her på stationen, og jeg kunne mærke, at jeg havde brug for et markant kursskifte, inden det var for sent," siger Jes Dorph-Petersen.

Jes Dorph har i årevis været en af de mest elskede danske tv-figurer, og det kan han meget vel blive ved med at være. Han forlader nemlig kun TV 2 - ikke skærmen.

Fremover bliver han i stedet Champions League-vært hos Viasat.

Nyhedsdirektør på TV 2, Michael Dyrby, sender en stor hilsen til sin kollega.

"Jes har været en samlende figur for familien Danmark på 'TV 2 Nyhederne' og på de mange store transmissioner, vi har produceret i to årtier. Han har i årevis været et af Nyhedernes ansigter udadtil og danskernes følgesvend, og vi vil savne ham. Men i denne branche skal man arbejde, hvor ens hjerte banker. Jes vil gerne være vært for andre programmer, og det har jeg stor respekt for og ønsker ham held og lykke," siger han til TV 2.

Kilde: TV 2